In 10 stappen naar jouw authentieke 'IK'

1. Neem jouw verantwoordelijkheid

Hier begint alles! We leggen veel te vaak de verantwoordelijkheid buiten ons om met als gevolg dat we zelf geen aandeel zien in de resultaten die we momenteel hebben en daardoor zelf niks aan onze resultaten kunnen veranderen. Heel belangrijk is om onze verantwoordelijkheid te CLAIMEN. Het goede nieuws daarvan is dat we enkel en alleen onszelf nodig hebben om te kunnen veranderen en dus VANDAAG kunnen starten!

2. Leer anders denken

Wij mensen zijn over het algemeen heel goed in piekeren, maar echt op een constructieve manier denken hebben wij spijtig genoeg nooit geleerd op school. Wanneer jij jezelf beter gaat leren begrijpen en jouw manier van denken onder de loep gaat nemen, dan kun je door anders te denken andere resultaten behalen.

3. Onderzoek jouw belemmerende overtuigingen

Tijdens onze opvoeding hebben we heel wat overtuigingen meegekregen uit onze omgeving. Het is mogelijk dat bepaalde overtuigingen die jou ooit hebben geholpen en nuttig waren, dat vandaag niet meer doen. Leer deze overtuigingen onderzoeken en vervang ze door een nieuwe overtuiging die jou wel vooruit helpt.

4. Bepaal jouw bewustzijnslevel

Hoe bewust sta jij in het leven? Laat jij jou heel gemakkelijk beïnvloeden? Ben jij iemand die de kudde volgt en geen eigen mening heeft? Droom jij van hoe het ‘anders’ kan, maar is de angst te groot om ook werkelijk de stap te zetten? Of durf jij tegen de stroom in te gaan en risico’s te nemen? Bepaal hoe bewust je in het leven staat en geef jezelf de mogelijkheid om je bewustzijn te laten groeien en jou als individu te durven tonen.

5. Train jouw mentale spieren

Net zoals je jouw fysieke spieren kan trainen tijdens het sporten of in de fitness, kan je ook jouw mentale spieren trainen met jouw bewuste geest. Deze spieren gaan jou helpen om te bepalen wat het is wat je echt wil en gaan je ook helpen om jouw doelen te bereiken.

6. Leer de wegcode van het leven

Net zoals er bepaalde regels gelden in het verkeer om te zorgen dat er niet teveel chaos is op de baan, zijn er ook bepaalde regels en wetten die ervoor zorgen dat chaos in jouw leven zoveel mogelijk vermeden kan worden. Eens je deze wetten gaat leren kennen en zal toepassen, zal je merken dat alles veel simpeler zal worden.

7. Ken jouw engeltje en jouw duiveltje

We hebben allemaal een engeltje en een duiveltje in ons hoofd. Het engeltje helpt ons en moedigt ons aan om de dingen te doen die we echt willen doen, het duiveltje is er om ons tegen te houden en ons klein te houden. Bepaal voor jezelf om te luisteren naar jouw engeltje en jouw duiveltje te laten voor wat het is.

8. Ga door de muur van angst

Wanneer je een bepaald doel wil behalen en iets wil doen wat je in het verleden nog nooit hebt gedaan, dan zal er ALTIJD angst mee gepaard gaan. Zorg dat het vertrouwen in wat je in de wereld wil zetten groter is dan de angst en waag de sprong dwars door de muur van angst.

9. Doorbreek de vicieuze cirkel

Wij mensen zijn fantastisch goed in cirkeltjes draaien en keer op keer dezelfde resultaten behalen. Weet dat je een probleem of een slechte gewoonte nooit kan veranderen of oplossen met de kennis en de manier van denken waarmee je het probleem of de gewoonte hebt gecreëerd. Leer anders denken en doorbreek de vicieuze cirkel.

10. Creëer Flow

Flow en stress zijn tegenpolen. Stress zorgt ervoor dat we onszelf vastdraaien, tegenhouden, klein houden en chronisch ziek worden. Flow zorgt er net voor dat wij in uiterste concentratie moeiteloos het leven en de resultaten kunnen creëren die wij echt willen.