‚Äč

Mijn impulsiviteit

Op m’n 18de ging ik testen afleggen om te starten als onderofficier bij Defensie. Ik weet nog goed dat ik als enige van mijn groep een extra gesprek moest hebben bij een psycholoog omdat uit m’n psychotechnische testen bleek dat ik enorm impulsief was. Ik had op die moment geen flauw idee wat de betekenis was van dat woord, maar aangezien er een extra gesprek bij een psycholoog voor nodig was, had dat woord voor mij een negatieve bijklank. In de loop der jaren kreeg ik van mensen rondom me nog meermaals te horen hoe impulsief ik was en elke keer opnieuw voelde ik mij hierdoor beledigd.

Vandaag zie ik het anders. Ja, ik ben impulsief en ik hoop het ook te kunnen blijven. Vandaag zie ik m’n impulsiviteit als een ongelooflijke sterkte, want het zorgt ervoor dat ik enorm flexibel ben en me als een kameleon in verschillende situaties kan aanpassen waardoor ik me ook sneller ergens thuis voel en sneller een band met mensen kan opbouwen. Mijn impulsiviteit zorgt er ook voor dat ik niet KAN blijven vast zitten in een situatie waar ik me niet 100 procent comfortabel bij voel. Mijn impulsiviteit heeft ervoor gezorgd dat ik naar mezelf op zoek ben gegaan. Dat ik jobs heb uitgeprobeerd, dat ik verschillende vrienden heb uitgeprobeerd en jawel ook verschillende mannen heb uitgeprobeerd :-D. Maar het allerbelangrijkste van allemaal is dat mijn impulsiviteit ervoor gezorgd heeft dat ik op de dag van vandaag ECHT het gevoel heb dat ik op m’n plek zit. Dat ik nergens anders zou willen zijn dan waar ik nu ben. En dat is mij ENORM veel waard!

Dus voor al degene die hun impulsiviteit zien als een vloek, stop maar met die gedachte te laten binnenkomen in je hoofd en blijf dat buikgevoel volgen. Ik ben zeker dat het jou uiteindelijk zal brengen waar jij hoort te zijn. Maak de belofte aan jezelf dat je enkel en alleen datgene zal toelaten waar jij je goed bij voelt.

En voor degene onder ons die af en toe iets te berekend zijn.. Leer af en toe iets meer op jouw buikgevoel te vertrouwen. Ik beloof je dat het jou NOOIT in de steek zal laten.

Liefs

Hannelore

X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top