De 4 elementen om volharding te ontwikkelen

Sommigen onder jullie hebben waarschijnlijk al een post zien verschijnen op mijn facebookpagina over de nieuwe uitdaging die ik zal aangaan. Ik heb namelijk onlangs ontslag genomen op mijn huidige fulltime job en ben nu momenteel mijn opzeg aan het doen tot 28 februari, met als bedoeling om vanaf 1 maart part time te werken en mij meer op mijn coaching business te kunnen focussen en deze beter te laten groeien.

Als ik heel eerlijk mag zijn voelt dit een klein beetje beangstigend aan. Ik heb namelijk altijd voor een werkgever gewerkt en heb altijd maar moeten uitvoeren wat er van mij gevraagd wordt en om nu zelf die verantwoordelijkheid te hebben is langs de ene kant heel leuk, want ik krijg hierdoor heel veel vrijheid over hoe en met wie ik wil werken, maar langs de andere kant is het ook wel een beetje beangstigend omdat ik alles zelf in de hand zal hebben en dat ben ik niet gewoon.

Nu, één van de dingen waar ik momenteel heel hard aan het werken ben en die mij énorm zullen vooruithelpen is ‘volharding’ of anders gezegd ‘doorzettingsvermogen’.  En eerlijk gezegd is dit iets wat heel veel mensen een tekort aan hebben. Heel veel mensen geven op bij de eerste tegenslag en volharding gaat ervoor zorgen dat je blijft doorgaan wanneer je eens op uw bek gaat en zorgt ervoor dat je jouw ‘tegenslagen’ gaat gebruiken als leermomentjes om te groeien.

Om die reden dat heel veel mensen hier moeite mee hebben, wil ik heel graag de 4 cruciale elementen met jou delen die jou gaan helpen om te volharden, om door te zetten.

  1. Een vast omlijnd doel kiezen dat gesteund wordt door een brandend verlangen om het te bereiken

Jij moet weten waar je naartoe wil! Naar waar je wil groeien. Klinkt heel evident, maar heel weinig mensen weten dit concreet. Als je mensen vraagt wat je hen mag toewensen dan krijg je heel vaak een oppervlakkig en algemeen antwoord zoals een goeie gezondheid, veel geld, veel liefde.. Maar wat wil je concreet? Voor wat heb je een brandend verlangen en krijg je al kriebels in de buik als je nogmaar denkt dat je het zou kunnen bereiken?

  1. Een vast omlijnd plan opstellen dat in elke daad en handeling tot uiting komt.

Hoe ga je dit aanpakken? Je hebt een plan nodig en verschillende subdoelen om richting jouw doel te gaan. En die subdoelen ga je nog eens opdelen in sub subdoelen. Stapje voor stapje. En eens je weet waar je naartoe wil en wat jouw doel is, dan is er slechts één vraag dat jij jezelf moet stellen om te weten of jij een juiste stap zet en dat is : ‘Brengt deze stap mij dichterbij m’n doel of niet?’ Is het antwoord ja? Dan weet je dat het een juiste stap is.

  1. Een geest creëren die niet openstaat voor negatieve en destructieve invloeden, inclusief negatieve opmerkingen van familieleden, vrienden en kennissen.

Ik denk dat dit eveneens de allerbelangrijkste stap is. Kritiek doodt dromen! Mensen durven vaak niet hetgeen te doen wat ze echt willen doen omdat ze angst hebben voor de mening van anderen. DAAROM is het zó belangrijk dat jij eerst en vooral dat brandend verlangen krijgt. Dat jij eerst en vooral gaat visualiseren WAAR CONCREET jij naartoe wil groeien. Dat je voelt hoe het zou zijn moest je daar al zijn! Wat zou dat voor jou betekenen? Andere mensen kunnen niet weten wat jou een brandend verlangen geeft. Andere mensen weten niet waar jij mee bezig bent en wat o zo belangrijk voor jou is. Enkel jij weet dit!

  1. Een vriendschappelijke band aangaan met één of meerdere personen die iemand voortdurend aanmoedigen door te gaan met het uitvoeren van het plan en het bereiken van het doel.

Kortom : DOE HET NIET ALLEEN! Je kan het namelijk niet alleen. Je hoort grote businessmensen soms zeggen: It’s lonely at the top.. Maar zo hoeft het niet te zijn! Zoek gelijkgestemden rondom jou, zoek een mentor. Zoek mensen die je al zijn voorgegaan. Die jou steunen. Die het beste uit jou halen en die jou stretchen.

Eens je deze vier elementen hebt ontwikkeld, dan KAN je NIET falen! Dan KAN je NIET mislukken! Houdt ten allen tijde het beeld vast in je geest van waar jij naartoe wil! Dat is ook hetgeen ik zal doen en ik ga hier KEIHARD aan werken, want ik geloof er ook ENORM hard in!

Liefs Hannelore

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top